Kies uw taal
Sinds 2005 de beste service al bijna 20 jaar!
Betaal achteraf 30 dagen na ontvangst
Eenvoudig retour 60 dagen bedenktijd
Sinds 2005 de beste service al bijna 20 jaar!

Veel gestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Bel ons op 0592-707123 of stuur een mail naar [email protected] en wij zullen je vraag binnen 24 uur beantwoorden.

Horloges

Zijn de merkhorloges van WatchXL echt?

WatchXL verkoopt echte merkhorloges. Wij verkopen 100% authentieke merkhorloges mét originele horlogebox & garantie. Sommige horlogemerken leveren er ook een echtheidscertificaat bij.

WatchXL is officieel dealer van de horlogemerken die we verkopen, zoals Citizen, Bulova, TW Steel, Versace, Philipp Plein en nog veel meer merken. Mocht er iets met jouw horloge zijn dan bieden wij ook een reparatieservice, altijd in samenwerking met het betreffende horlogemerk. WatchXL is een gerenommeerde horlogewebshop en bestaat sinds 2005. 

Wij verkopen geen imitatie- of replica horloges. Mocht je vragen hebben over onze producten, garantie of verzending, lees dan onze informatiepagina's of stuur ons een e-mail. En bellen kan uiteraard ook 0592-707213, onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 10.00-16.00 uur, wij helpen je graag.

Hoe waterdicht is jouw horloge?

Over waterdichtheid van horloges bestaan veel misverstanden. Pas er goed mee op, want niks is zo schadelijk als water in een horloge. Het veroorzaakt roest en dat is in de meeste gevallen funest. Waar moet je op letten wanneer je een horloge koopt?

Een melding op een horloge dat hij 100 meter / 10 bar water resistant of waterdicht is, betekent niet dat je er tot 100 meter diep mee kunt zwemmen. Het is een laboratoriumterm waarmee de mate van waterdichtheid wordt aangegeven. Horloges worden daar onder perfecte omstandigheden getest op waterdruk. In de praktijk zijn horloges minder bestand tegen waterdruk, vanwege grote temperatuurverschillen en polsbewegingen die de waterdruk enorm kunnen laten stijgen.


Geen vermelding waterdichtheid:
Niet waterdicht. Pas op voor spatwater, regenwater of zweet.


3 ATM / 3 bar / 30 meter:
Ga niet met dit horloge zwemmen. Het is slechts bestand tegen spatwater, zweet en lichte regen.


5 ATM / 5 bar / 50 meter:
Wij adviseren je om horloges met een waterdichtheid tot 50 meter niet te dragen tijdens het douchen of zwemmen.


10 ATM / 10 bar / 100 meter:
Deze horloges zijn geschikt voor de meeste vormen van watersport. Je kunt hier onder andere mee zwemmen, snorkelen of surfen. Duiken met perslucht raden wij met dit horloge af.

 
20 ATM / 20 bar / 200 meter:
Deze horloges zijn geschikt voor alle vormen van watersport en ook recreatieduiken.

 
100 ATM / 100 bar / 1000 meter en dieper:
Dit horloge is geschikt voor alle vormen van watersport. Zelfs professioneel diepzeeduiken mag met deze horloges geen enkel probleem zijn.

 
Zorg ervoor dat de kroon van jouw horloge altijd goed gesloten is, zodat er geen water kan binnendringen tijdens het zwemmen of wanneer je bijvoorbeeld jouw handen wast.

Lees hier meer tips 'n tricks over horloges en info over onze horloges.

Wat is een heliumventiel?

Niet ieder horloge heeft een heliumventiel. Slechts horlogemerken geschikt voor diepzeeduiken maken er af en toe gebruik van. Het heliumventiel is een soort van ventiel voor het ontluchten van jouw horloge. Bij duiken op grote diepte (70 meter en dieper) kan heliumgas jouw horloge binnendringen. Daardoor neemt de druk in jouw duikhorloge toe. Stijg je vervolgens weer richting de waterspiegel, dan kan het glas uit jouw horloge knallen. Via het heliumventiel kun je dit voorkomen door het heliumgas uit jouw horloge te laten ontsnappen.

Er zijn twee soorten heliumventielen, het automatische en het ventiel dat met de hand moet worden geopend. Daarnaast zijn er ook duikhorloges zo ontworpen dat er helemaal geen heliumgas het horloge kan binnendringen.

Lees hier meer tips 'n tricks over horloges en info over onze horloges.

Wat is een (geschroefde) kroon?

Met de kroon zet je de tijd en - in de meeste gevallen - de datum goed van jouw horloge. Daarnaast kun je automatische horloges er mee opwinden. Doorgaans bevindt de kroon van een horloge zich aan de rechterzijde van het horloge, ter hoogte van 3.00 uur.

Een geschroefde kroon onderscheidt zich van een ‘gewone’ kroon door het feit dat je de kroon kunt aandraaien. Dit voorkomt dat er water in de kast komt of dat je per ongeluk de tijd kunt verzetten.

Lees hier meer tips 'n tricks over horloges en info over onze horloges.

Hoe stel ik de datum in?

Bij de meeste horloges met datumweergave moet de datum via de kroon worden ingesteld. Door de kroon volledig uit te trekken, kun je de tijd aanpassen. Als je vervolgens de kroon één klein tikje terug drukt, kun je door aan de kroon te draaien de datum aanpassen.

Pas de datum bij een automatische horloges niet aan tussen 22.00 en 02.00 uur. Omdat de datum rond die tijd automatisch verspringt, kan er schade aan de radertjes in jouw horloge ontstaan.

Lees hier meer tips 'n tricks over horloges en info over onze horloges.

Hoe maak je jouw horlogeband op maat?

Koop je een horloge met een stalen band online, dan wil je dat de horlogeband de juiste maat heeft. Bij WatchXL kun je dat zelf regelen met de gratis horlogebandinkorter die we bij je horloge leveren (tenzij er gebruik moeten worden gemaakt van een kleine schroevendraaier). 

We hebben hier een handige instructiefilm om het je te vergemakkelijken: Horlogeband inkorten kun je zelf: Zo verwijder je een schakel!

Door jouw stalen band op de bandinkorter te leggen, kun je op simpele wijze de pinnetjes verwijderen en jouw horlogeband op de juiste maat maken.

Lees hier meer tips 'n tricks over horloges en info over onze horloges.

Wat voor soorten horlogeglas bestaan er en wat moet ik daarover weten?

Gewoon glas, mineraal glas of saffierglas. Horloges zijn met allerlei soorten glas verkrijgbaar. Het verschil zit in prijs en kwaliteit. De horloges in de webshop van WatchXL zijn voorzien van één van de volgende glassoorten: gehard mineraalglas, gehard mineraalglas met een saffier coating of saffierglas. Allemaal topmateriaal. Maar waarin onderscheiden deze soorten glas zich?

Saffierglas is het sterkste horlogeglas ter wereld. Door zijn enorme hardheid is saffierglas vrijwel volledig krasbestendig. Het is tien keer harder dan mineraalglas. Omdat het moeilijk te maken is, is het ook vrij prijzig. Daarom maakt niet elk horlogemerk gebruik van saffierglas.

Gehard mineraalglas is het meest gebruikte glas in de horloge-industrie. Het is een sterk glassoort, dat bij normaal gebruik goed tegen krassen gewapend is. In sommige gevallen is mineraalglas ook met een saffier coating verkrijgbaar, wat het glas extra sterk maakt.

Gewoon glas is niet krasbestendig en wordt meestal gebruikt bij goedkope horloges. Binnen een jaar is het glas bij normaal gebruik zwaar bekrast.

Lees hier meer tips 'n tricks over horloges en info over onze horloges.

Wat is het verschil tussen een quartz, mechanisch/automatisch en mechanisch handmatig horloge?

Er bestaan drie verschillende soorten horloges: quartz, mechanisch/automatisch en mechanisch handmatig. Het quartz horloge bezit een batterijtje dat ervoor zorgt dat jouw horloge op tijd loopt. Is de batterij leeg, dan kun je het makkelijk en goedkoop laten vervangen bij een juwelier.

Het mechanische horloge (ook wel automatisch horloge genoemd) en het handmatige mechanische horloge bevatten geen batterijtje dat je eens in de paar jaar moet vervangen. In het geval van het automatische horloge wordt jouw horloge aangedreven door de beweging van jouw pols. Door het horloge een hele dag te dragen bouwt het een energiereserve op die ervoor zorgt dat het horloge blijft lopen wanneer je het voor een periode van 24 tot 48 uur niet draagt.

Een mechanisch horloge met handopwinding bezit ook geen batterij. In tegenstelling tot het automatische horloge moet het mechanische horloge met handopwinding met de hand worden opgewonden. Dit kan door aan de (dichtgedrukte) kroon te draaien. Draai net zolang tot het moment dat je weerstand voelt. Doe dit bij voorkeur eenmaal per 24 uur.

Waar een quartz horloge doorgaans heel nauwkeurig werkt, mogen automatische horloges een afwijking hebben. In de meeste gevallen geldt: hoe duurder het automatische uurwerk, hoe kleiner de afwijking. Maar of je nu een goedkoop of een duur automatisch horloge hebt, grote kans dat jouw automatische horloge een kleine afwijking in tijd heeft. Dit kan variëren van enkele seconden tot ruim een minuut per dag. 

Lees hier meer tips 'n tricks over horloges en info over onze horloges.

Wat is een 24 uur wijzer?

Verschillende horloges hebben een 24 uur wijzer. Een wijzer die niet in twaalf uur rondgaat, maar in 24 uur. In sommige gevallen is het een extra wijzer naast de wijzers die de uren, minuten en seconden weergeven. In andere gevallen is er een extra meter op de wijzerplaat, waarop ook de tijd apart is in te stellen.

Lees hier meer tips 'n tricks over horloges en info over onze horloges.

Hoe vervang ik een horlogeband?

Een horlogeband vervangen is in veel gevallen erg makkelijk. Alle leren bandjes en de meeste rubberen bandjes beschikken over een springveer, een pinnetje met een veertje die het bandje aan de kast vastzet. Met een fijne schroevendraaier kan de springveer aan de achterzijde van het horloge worden ingedrukt en op deze wijze de band worden verwijderd en worden vastgemaakt. Horlogemerken als Fromanteel en Marc Coblen hebben een systeem waarbij de bandjes met een apart schuifje erg makkelijk kunnen worden vervangen.

Lees hier meer tips 'n tricks over horloges en info over onze horloges.

Mijn Citizen Eco-Drive laadt niet op, hoe kan dit?

Een Citizen Eco-Drive horloge moet tot vele uren in vol zonlicht worden gelegd om op te laden of om voldoende energie te krijgen om te kunnen lopen.

Leg je het horloge in het kunstlicht dan moet je jouw horloge soms (afhankelijk van het type uurwerk) wel tot 30 uur in het licht leggen alvorens het voldoende energie heeft om normaal te kunnen lopen.

Een Citizen Eco-Drive kan wanneer het volledig opgeladen is vele dagen tot maanden lopen. Je moet het horloge wel in het licht houden om steeds opgeladen te houden. Draag je het onder je kleding dan zal het langzamerhand leeg raken.

Wat is een Eco-Drive horloge

Een Eco-Drive horloge is een Citizen horloge met een lichtgevoelige cel. Deze horloges worden opgeladen door lichtenergie. Om een Eco-Drive op te laden kun je deze het beste in de zon leggen dit gaat het snelste. Kunstlicht kan ook maar dit duurt wel langer.

Wat is een chronograaf?

Een chronograaf is een ingebouwde stopwatch. Met een horloge met chronograaf kun je de tijd opnemen. Dat kan bij sommige horloges tot op 0.1 seconde nauwkeurig.

Lees hier meer tips 'n tricks over horloges en info over onze horloges.

Wat is een lunette?

Een lunette is een draaibare ring op het horloge. Met deze ring kunnen onder andere duikers aangeven hoeveel duiktijd zij hebben. Maar een draaibare lunette kan ook worden gebruikt om de tijd in een andere tijdsector makkelijk te herkennen.

Lees hier meer tips 'n tricks over horloges en info over onze horloges.

Wat is het verschil tussen een analoog en een digitaal horloge?

Er zijn twee manieren van tijdsweergave bij horloges: analoog en digitaal. Een analoog horloge beschikt over wijzers die de tijd aangeven. Een digitaal horloge weergeeft met cijfers de tijd. Daarnaast zijn er ook horloges die analoog en digitaal zijn. Zij hebben dus een wijzerplaat met cijfers, maar ook een ruimte waar de tijd digitaal wordt weergegeven.

Lees hier meer tips 'n tricks over horloges en info over onze horloges.

Wat is een demo horloge?

Een demohorloge is eigenlijk gewoon een showroommodel. Dankzij onze goede contacten met de merken die wij verkopen, krijgen wij af en toe de mogelijkheid om demo horloges te verkopen. Horloges die nooit in de verkoop zijn geweest, maar op beurzen hebben gestaan of in het koffertje van een vertegenwoordiger hebben gezeten. Zij kunnen eventueel een kleine beschadiging hebben. Deze horloges mogen wij met korting verkopen. Voor deze horloges geldt echter geen 24 fabrieksgarantie. Omdat wij instaan voor de kwaliteit van deze horloges, geven wij doorgaans 12 maanden garantie.

Lees hier meer tips 'n tricks over horloges en info over onze horloges.

Verzending en bezorging

Heb je je bestelling niet ontvangen?

Heb je jouw bestelling bij WatchXL niet ontvangen?
Heb je wel een track en trace in  je mail ontvangen? Check deze voor deze zekerheid, wellicht dat het pakket bij je buren of bij een afhaalpunt is bezorgd.

Heb je echt niets ontvangen?
Dan helpen we je! Je kunt contact met ons opnemen op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. Houd je je ordernummer bij de hand zodat we je sneller kunnen helpen?

Verzenden jullie ook naar België?

Jazeker! Ook onze Belgische klanten helpen we graag. Wij bieden de bekende Belgische betaalmethoden zoals Maestro en MisterCash (maar ook achterafbetalen is mogelijk), zodat het ook voor Belgische klanten makkelijk is om bij ons een horloge te kopen. Verzending doen we met PostNL of UPS. De verzendkosten zijn gratis en altijd verzekerd.

Krijg ik een ontvangstbevestiging nadat ik besteld heb?

Ja, die ontvang je. Wanneer je jouw bestelling hebt afgerond, ontvang je een bevestiging van jouw aankoop per e-mail. In deze mail tref je ook jouw ordernummer aan. Wanneer jouw horloge wordt verzonden ontvang je nogmaals een e-mail met een track en trace.

Heb je geen bevestiging ontvangen?
Check voor de zekerheid even de spam van de mail. Het gebeurt wel eens dat de bevestiging daarin terecht komt. Kun je de bevestiging toch niet vinden? Bel of mail ons en we kijken het graag voor je na! We zijn op werkdagen bereikbaar van 10.00-16.00 uur.

Wat is de levertijd van jouw bestelling?

Alle horloges in de WatchXL webshop liggen op voorraad in ons magazijn, sommige horloges hebben een langere levertijd maar dit staat altijd bij het horloge vermeld. Doordat wij alle horloges op voorraad hebben liggen kunnen wij je horloge snel bij je thuis of op het werk laten bezorgen. Bestel je op werkdagen voor 15.00 uur dan heb je het pakket meestal de volgende werkdag in huis (afhankelijk van de drukte bij de bezorgdiensten). Wij verzenden in Nederland en België met PostNL of met UPS.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

Een horloge versturen binnen Nederland en België is bij WatchXL gratis. Je betaalt alleen de kosten voor het horloge en de verzendkosten nemen wij voor onze rekening. Jouw horloge wordt volledig verzekerd verzonden en je loopt geen enkel risico wanneer je pakket onverhoopt zoek mocht raken. Wil je een horloge laten versturen naar een ander land dan rekenen wij een bijdrage in de verzendkosten vanaf €4,95, afhankelijk van het land. De tarieven per land zijn zichtbaar tijdens de bestelprocedure.

Wie is onze bezorgpartner?

Wij werken o.a. samen met PostNL en UPS. Je ontvangt altijd een mail met de Track&Trace code nadat jouw pakket verzonden wordt. Ook ontvang je de verwachte bezorgtijd. Alle pakketten worden volledig verzekerd verstuurd.

Ruilen en retourneren

Voor elk horloge, besteld bij WatchXL, geldt een zichttermijn van 60 dagen. Binnen 60 dagen kunt je besluiten het horloge(nieuw en ongedragen) zonder reden terug te sturen wanneer het niet aan jouw verwachtingen voldoet. Vervolgens kun je ervoor kiezen een ander horloge te bestellen of ervoor kiezen jouw geld terug te ontvangen. Wij verzoeken je bij het retourneren van een horloge een retourformulier bij te voegen. Dit formulier is te vinden in onze shop.

Betalen en garantie

Kan ik makkelijk retourneren?

Jazeker! Bevalt het horloge dat je van ons ontvangen hebt je toch niet, dan kun je het met het door ons bijgeleverde retourformulier aan ons retourneren. Je kunt op het formulier aangeven of je het wilt ruilen of wilt laten crediteren!

Jouw retour moet natuurlijk wel aan de retourvoorwaarden voldoen, dat betekent dat het nog ongedragen moet zijn, niet ingekort en dat het alle folies en labels nog bevat zoals jij het ontvangen hebt. Wij bieden je een retourtermijn van 60 dagen.

Uiteraard mag je je horloge passen! 

Mag ik mijn horloge passen?

Jazeker mag je je horloge passen! Maar let er wel op dat je geen folies en labels verwijderd en dat je het niet inkort wanneer je het horloge toch terug wil sturen. Het moet door ons nog als nieuw te verkopen zijn.

Wij bieden je een retourtermijn van 60 dagen! Retourneren is makkelijk en kan met het door ons bij de bestelling meegeleverde retourformulier.

Ik wil een horloge cadeau geven, kan het daarna nog retour?

Bij WatchXL bieden we je een retourtermijn van 60 dagen. Je hebt dus alle tijd om het horloge cadeau te geven voor die ene speciale gelegenheid zoals Kerst, Moeder-/vaderdag of een verjaardag.

Retoursturen kan met het door ons bijgeleverde retourformulier. Passen mag altijd maar let er op dat folies en labels niet verwijderd worden. Stuur je het horloge retour dan mag het niet ingekort zijn.

Kan ik achteraf of in termijnen betalen bij WatchXL?

Jazeker! Je kunt bij WatchXL achterafbetalen of in termijnen betalen met Klarna. Ook kun je bij WatchXL in termijnen betalen met in3.

Ontvang ik een orderbevestiging?

Ja, die ontvang je. Wanneer je jouw bestelling hebt afgerond, ontvang je een bevestiging van jouw aankoop per e-mail. In deze mail tref je ook jouw ordernummer aan. Wanneer jouw horloge wordt verzonden ontvang je nogmaals een e-mail met een track en trace.

Heb je geen bevestiging ontvangen?
Check voor de zekerheid even de spam van de mail. Het gebeurt wel eens dat de bevestiging daarin terecht komt. Kun je de bevestiging toch niet vinden? Bel of mail ons en we kijken het graag voor je na! We zijn op werkdagen bereikbaar van 10.00-16.00 uur.

Hoeveel jaren garantie heb ik op mijn nieuwe horloge?

Elk horloge dat wij verkopen, wordt verkocht met de standaard fabrieksgarantie. Dat is in de meeste gevallen een periode van 24 maanden en in enkele gevallen zelfs 36 maanden. Voor zogenaamde demo horloges geldt een garantieperiode van 12 maanden.

Kan ik een order annuleren of wijzigen?

Natuurlijk. Kom je een foutje in jouw bestelling tegen of heb je een verkeerd adres ingevoerd? Neem zo spoedig mogelijk contact met ons op. Wij zullen er alles aan doen om jouw bestelling aan te passen, zodat het juiste horloge op de juiste plek wordt geleverd.

Hoe kan ik betalen bij WatchXL?

Betalen kan makkelijk, veilig en snel bij WatchXL. Je kunt kiezen uit betalen via achterafbetalen, iDeal, Paypal, Creditcard en het totaalbedrag voor levering per bank aan ons overmaken.

Waarom lukt mijn Klarna betaling niet?

Heb je gekozen voor Klarna achterafbetalen maar lukt de betaling niet? De meest voorkomende oorzaak is verkeerd ingevoerde adresgegevens of geboortedatum. Klarna heeft de juiste gegevens & een telefoonnummer van jou nodig. Tikfout gemaakt? Dan kan het zijn dat de order niet geaccepteerd wordt.

Een (te) hoog bedrag wordt niet altijd goedgekeurd door Klarna. Jouw bestelgeschiedenis via achterafbetalen en de kosten van de geplaatste bestelling kunnen uitmaken of je wel of niet achteraf kunt betalen. Klarna verleent je een krediet en dat moet wel goedgekeurd worden. Helaas heeft WatchXL in verband met strenge privacy regels daar geen invloed op. Lees hier meer over waarom de achterafbetaling misschien niet lukt

Heb je vragen over je Klarna Achterafbetaling? Neem dan contact op met de Klarna klantenservice: 020 – 80 82 852.

Heb je (direct na ontvangst) een defect horloge ontvangen?

Neem gelijk contact met onze klantenservice op (bereikbaar op werkdagen tussen 10.00-16.00 uur). Wij zullen ons uiterste best doen het probleem zo snel mogelijk voor je op te lossen!

Is je horloge defect?

Is je horloge defect binnen de garantietermijn?

Wij helpen je graag! Neem wel eerst even contact met ons op, dit kan tussen 10.00 en 16.00 uur op werkdagen. Houd je ordernummer bij de hand. Is het een defect veroorzaakt door een fabricagefout? Dan is er vaak sprake van garantie. 

Is je horloge defect buiten de garantietermijn of veroorzaakt door verkeerd gebruik?

Is het defect veroorzaakt door verkeerd gebruik zoals bijvoorbeeld vallen/stoten of een horloge dat in contact is geweest met water terwijl het niet of niet tot die diepte waterdicht is? Of is de garantietermijn al verlopen? Dan kan er sprake zijn van reparatiekosten. Onze klantenservice adviseert je graag!

Overig

Hebben jullie een privacy statement?

Ja, wij hebben een privacy statement. Bekijk het nu hier.

Is het online betalen wel veilig?

Online kopen neemt al jaren een enorme vlucht. Niet gek, want het is makkelijk, snel en je kunt jouw aankoop rustig thuis bekijken. Maar online kopen is ook veilig, zeker bij WatchXL. Betalen gebeurt in onze webshop op een extra beveiligde HTTPS pagina.

Waar kan ik de algemene voorwaarden downloaden?

Contact

Heb je vragen aan ons? Wij zijn van maandag tot en vrijdag geopend en bereikbaar via tel. 0592-707213 of stuur ons een e-mail: [email protected].

Heb je een klacht?

Wij zijn trots op al onze klanten. Daarom behandelen wij jouw bestelling met de grootste zorg. Toch kan het een enkele keer voorkomen dat er iets fout gaat tijdens het proces van bestelling tot het moment dat je het pakje open maakt. Wanneer je een klacht hebt, horen wij dat graag. In dat geval proberen wij zo adequaat mogelijk het probleem op te lossen. Bovendien gebruiken wij jouw opmerkingen om onze service in de toekomst nog verder te verbeteren.

Copyright © 2005-2024 - WatchXL Horloges - Vragen? Bel 0592-707213 Algemene voorwaarden Privacy policy