Wat betekent pvd coating bij jouw horloge?

TW Steel MS114 Maverick De TW Steel MS114 heeft een PVD zwarte kast

Een pvd zwarte of gouden kast. Je ziet het regelmatig voorbij komen in de specificaties van een horloge. Maar wat betekent dit eigenlijk? Dat leggen we in deze blog uit.

PVD staat voor Psysical Vapour Deposition. Het gaat om de coating op het horloge. PVD is een zeer dunne en sterke laag die op een roestvrijstalen kast of horlogeband wordt aangebracht. Het laagje is enorm sterk en daarmee goed bestand tegen krassen.

Hoe werkt de PVD techniek?

Jconb JCW004 Einzeiger Een PVD roségouden coating op de Jcob JCW4

Voor het aanbrengen van deze coating wordt een speciale techniek gebruikt. Een vloeibaar metaal wordt verdampt. De microscopisch kleine deeltjes die daardoor ontstaan condenseren op de horlogekast, waardoor een dun beschermend laagje ontstaat. Het laagje is zo dun als een 1.000e tot 3.000e deel van een millimeter. Met het blote oog kun je het niet zien.

In onze shop vind je verschillende horloges met een PVD zwarte, gouden of bijvoorbeeld een PVD titanium coating. Deze horloges hebben door hun coating dus niet alleen een opvallende kleur, het beschermt ze ook tegen beschadigingen.