Gouden tips bij het kopen van een nieuwe horlogeband

Je horlogeband is kapot en er moet een nieuwe komen. Maar waar moet je op letten? Wij geven enkele gouden tips bij het kopen van een nieuwe horloge. Want voor je het weet heb je een bandje gekocht dat niet bij het horloge past.

Een horlogeband heeft vaak niet zo'n lang leven als het horloge zelf. Zeker als het om een leren, rubberen of siliconen band gaat. Het materiaal slijt en gaat op den duur eens kapot. Dan moet er iets nieuws op. In onze webshop en op internet zijn tal van horlogebanden te vinden. Maar hoe weet je nu welk bandje daadwerkelijk op jouw horloge past?

breedte van de horlogeband Meet de breedte van jouw horlogeband bij de aanzet

Hoe breed is de band?
Het belangrijkste bij een horlogeband is de breedte van de band. Want het bandje moet precies passen. Daarom wordt bij de verkoop van bandjes vrijwel altijd vermeld hoe breed de band is. Hoe kun je dat meten? Natuurlijk door het kapotte bandje te meten op het punt waar hij aan het horloge wordt gezet.

Maar heb je het bandje niet meer? Dan kun je de breedte meten tussen de twee delen van het horloge waar het bandje tussen komt te zitten. En dat komt  best precies. In de meeste gevallen is het bandje 22 of 24 millimeter breed.

aanzet van horlogeband Hoe ziet de aanzet van de horlogeband eruit?

Hoe is de aanzet?
Je hebt de juiste breedte van jouw horlogeband gevonden. Daarmee ben je nog niet klaar. Belangrijk is om ook naar de aanzet van de horlogeband te kijken. Sommige banden hebben een ronde aanzet, anderen hebben een rechte aanzet. Dat moet dus bij de kast van jouw horloge passen.

Met deze twee belangrijke tips moet het mogelijk zijn om een nieuwe band te kopen. Maar kom je er niet uit? Natuurlijk helpen wij je graag. Via mail, telefoon of Facebook.